Imaš mladost – pokreni budućnost

Imaš Mladost – Pokreni Budućnost, naziv je platforme koja obuhvata Međunarodni volonterski kapm „Brest“ koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Opštine Stara Pazova kao i festival „Pazova Calling“ koji će pod  pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova u svom repertoaru predstaviti mlade autore u savremenoj poeziji i performansu.

 

Međunarodni volonterski kamp „Brest“ koji se održava osmi put, okupiće na staropazovačkom rasadniku  volontere iz nekoliko evropskih zemalja. U periodu između 4. i 15. avgusta o.g. veliki broj mladih iz Španije, Belgije, Turske, Rusije, Italije i Nemačke kao i domaćini iz Srbije učestvovaće na aktivnostima posvećenim zdravim životnim navikama i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. Kamp će u svojoj režiji predstaviti i nekoliko radionica edukativnog i kreativnog sadržaja. Interkulturalno leto sinonim je sa osmi volonterski kamp koji vam pruža jedinstvenu priliku da upoznate druge kulture i čujete različita iskustva o putovanjima i zanimanjima volontera učesnika.

Opštinska Kancelarija za mlade u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine i Stare Pazove i Mladi istraživači Srbije, pozivaju Vas da posetite rasadnik i da saznate više o voloterizmu i aktivizmu, kao i da učestvujete u nizu raznovrsnih radionica koje će volonteri pripremiti za vas.

 

Dok se aktivnosti na rasadniku polako budu približavale kraju u periodu od 12. do 15. avgusta na tri različite lokacije na staropazočkoj opštini održaće se manifestaija „Pazova Calling“ koja će predstaviti prvi festival savremene poezije i performansa.

Centralni program će se održavati na platou ispred Pozorišne sale u Staroj Pazovi, u klubu Pustolov u Starim Banovcima i na međunarodnom volonterskom kampu „Brest“. Organizatori festivala su Neformalna grupa „Pazova calling“, opštinska Kancelarija za mlade, Centar za kulturu Stara Pazova, uz podršku Udruženja građana Knjižuljak. Više na www.pazovacalling.com.